Diederik Schneemann van VvE IJside (maart 2016)

Wij hebben een nieuw gebouw dat opgeleverd is in 2009. Nadat we 2 jaar bij een beheerder zijn geweest die er een behoorlijke bende van heeft gemaakt zijn we in 2012 overgestapt naar De Nieuwe Wereld. Zij hebben heel goed werk geleverd in het structuren en opzetten van de jaarrekeningen en al het andere werk dat niet of nauwelijks was uitgevoerd door de voormalige beheerder. De Nieuwe Wereld heeft ons voortreffelijk geholpen met het beheer van ons gebouw op allerlei gebieden, waaronder o.a. het veilig maken van onze parkeergarage met behulp van een externe partij. Een beheerder met veel initiatief, een goede en ondernemende ontzorger.

Lyor Kooistra van VvE Sint Willibrordusstraat 89 (februari 2016)

Wij hebben al jaren ervaring met technisch beheer door De Nieuwe Wereld en kunnen zeggen dat het heel goed bevalt. Ze reageren snel en door invoering van de portal kan er gemakkelijk schade en onderhoud worden doorgegeven. De klachten worden snel verholpen. Voor het VvE beheer is het een zeer professioneel bedrijf. Medewerkers van De Nieuwe Wereld proberen altijd met de VvE’s mee te denken en proberen daar de financiële en onderhoudsrisico’s te beperken.

Willem Mastenbroek van VvE Prinsengracht 462 (december 2014)

De Nieuwe Wereld neemt nu al enkele jaren de administratieve verantwoordelijkheid en alle bijkomende taken van de VVE Prinsengracht 462 op zich. Onder leiding van de heer van de Poel wordt dit zeer professioneel aangepakt. Dat houdt in dat vergaderingen altijd op tijd, netjes en goed voorbereid plaatsvinden. Er een duidelijk beeld is van de financiële situatie en het onderhoud. En er is altijd een aanspreekpunt voor noodgevallen die adequaat worden verholpen. Ik zit zelf in 4 VVE’s en de Prinsengracht is de enige die soepel loopt. Het werkt nu eenmaal zeer fijn als een onafhankelijk persoon de leiding op zich neemt en het belang van het pand beheert. En zich niet laten leiden door persoonlijke belangen of partijdigheid. Door zijn vakkennis en goede contacten zijn we minder geld kwijt omdat we op tijd dingen aanpakken tegen vaak zeer scherpe prijzen. Al met al een verademing en een zorg minder.

Jasper Buis VvE Kinkerstraat 240 (november 2014)

De Nieuwe Wereld verzorgt al een paar jaar ons VvE-beheer. De mensen die daar werken zijn hier zeer bedreven in en leveren echt kwaliteit. Op het moment dat wij verplicht werden om een Vereniging van Eigenaren op te starten (deze was nog niet opgericht), hebben zij ons alle informatie gegeven en ons geholpen met het opzetten van de VvE. De Nieuwe Wereld heeft de inschrijving bij de Kamer van Koophandel geregeld, de begroting gemaakt en zorgt sindsdien voor het innen van de maandelijkse bijdragen. Het enige wat wij zelf nu nog moeten doen is elk jaar aanwezig zijn op de vergadering. Voor vragen kun je altijd terecht en onderhoudsproblemen of andere actiepunten worden meteen geregeld. In ons geval moest een medewerker van De Nieuwe Wereld een aantal keer langskomen voor de nodige handtekeningen en het bepalen van het onderhoud. Dat werd zonder gedoe geregeld. Bij onderhoud wordt de uitvoering daadwerkelijk gecontroleerd door De Nieuwe Wereld. Afspraken worden bovendien stipt nagekomen. De Nieuwe Wereld als VvE-beheerder is wat ons betreft zeer aan te raden.

Michèl Tromp is voorzitter van VvE Slotania (augustus 2014)

‘De Nieuwe Wereld blijkt een goede keuze als VvE-beheerder. De inhoudelijke kennis is goed. En blijkt er in een specifiek geval externe hulp te moeten worden ingeroepen, dan wordt dat duidelijk aangegeven. Heldere communicatie dus. Door de complexiteit van ons gebouw moet er veel gebeuren. De actielijstjes die daar aan ten grondslag liggen worden snel en effectief opgepakt. Toen De Nieuwe Wereld bij ons als VvE-beheerder begon, waren er dankzij grote achterstanden in de bijdragen van sommige leden. Dat is gelijk aangepakt: de achterstanden zijn in kaart gebracht en in de periode daaropvolgend zijn de verschuldigde bijdragen bij de betreffende leden geïncasseerd. Kortom, op basis van een inmiddels meerjarige samenwerking met De Nieuwe Wereld kan ik niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben.’

Jeroen Liefferink van VvE Blok 48A op IJburg in Amsterdam (augustus 2014)

‘De Nieuwe Wereld is een beheerder die de processen goed op orde heeft. Zaken worden direct opgepakt en afgewerkt. Of het nu gaat om notulen van de vergadering of het opnemen van een lekkage, het wordt snel geregeld. En dat zie je maar weinig bivve-referentiesj beheerders. Voordat wij met De Nieuwe Wereld in zee gingen hadden we last van een lekkage.  We hebben een complexe verenigingsstructuur met huurders, privé-eigenaren, woningbouwcorporatie, huurders van winkels etc. In geval van die lekkage ging de discussie vooral over wie verantwoordelijk was, nooit over de oorzaak. Dat heeft bijna twee jaar geduurd. Nadat De Nieuwe Wereld ons beheer ging doen stond er binnen een week iemand op het dak om het probleem te analyseren, de week erna was de dakdekker er en vervolgens was een twee jaar zich voortslepend onderhoudsprobleem opgelost. Dat is typerend voor de werkwijze van De Nieuwe Wereld.